Project Name

Apartment

Location
Komotini, Greece
Area
125 m²
Completed
June 2001
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
Apartment
Komotini, Greece | June 2001

This is an urban apartment in Komotini 125 m2 on the top floor of an apartment block that meets the needs of a four member family.

Advantages, the abundance of light, the large terrace and the unlimited view to the mountain. Disadvantage the relatively small amplitude hall and living room.

Having the architect in charge for the design, supervision and construction phase, without sacrificing functionality for aesthetics, brought an outcome of comfortable spaces for every need of the family.

By eliminating walls and creating large openings gives the impression that the limited width space in the living room extends and merges with the terrace, which becomes a substantial space of the house. A guardrail sets a view limit for the users, in order to enjoy a pure view, with no interruption from the urban elements, and allow the sun and the sky to become part of their home. A linear white pergola extends along with the terrace lining room, accompanied with curtains, which give a sense of privacy and coolness.
Pure white sets the base for natural light to reflect and create the ideal environment for the family.

The geometric, clean lines and the absence of any decorative architectural sophistication, contributed to the synthesis of a "neutral style" and a "minimalist" aesthetic that the owners could express their own personal afterwards decorative options.

next projects