Project Name

LINK

Location
Thessaloniki, Greece
Area
30 m²
Completed
July 2013
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
CLOSE
LINK
Thessaloniki, Greece | July 2013

Link is a jewelry shop that accommodates jewelley designed by famous Greek and foreign designers.

When we were asked to design the project we discussed with the owners and we ended up that we wanted an intimate place, that exudes a friendly environment with a refined luxury in order to display the exhibits without being “tamped” by a dull background.
We had to design a place where jewellery has the main role in an abstracting setting.

Link means hoop, connect, unite.

The deconstruction of the word link gave us a big amount of line segments, vertically, horizontally and pairs of segments which are connected in such a way that they produce an angle

The rapid and continuous repetition of the word and the effort of writing the word link with clasped letters, like a stroke of the pen, a constant zigzag was the element of inspiration in designing the space.

This is how a 30 m2 place was designed, the main element- symbol is the thin crooked line which is sometimes the base support of furniture and sometimes electricity metal links.

The display volumes are in continuous contradiction with solid and empty, parts, implying that they we linked to each other.

As entering the store, on the right side one may see the main display volume where the jewelry are displayed and stored, which is actually a detached part of the across side, wooden, walnut wall.

The window display volume seems to have been rotated from the left side as well, and is supported thanks to the prismatic metal base.
An undefinable shaped, marble service table, framed with a brassed golden plate stands out like a raw gemstone, needing to turn into e piece of jewellery. The prismatic pendant lights are a mirrored view of the table’s base.

Two ‘raw stone’ mirrors hang above the display volume, as a continuity of the marble table.

On the back of the Jewellery store, a large green marble volume pops up from a deep gap on the wall, with the logo ‘LINK’ hanging on it, like a gemstone just emerged from a rock and needs to metaphorically transform into pieces of jewellery through LINK.This volume connects the main store with some extra service rooms.

The rest of the surfaces were covered with idle textures and colors in contrast with the frame-photo from a famous local photographer.

next projects